sluiten Om https://www.webcasso.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Veelgestelde vragen

Ik heb een dagvaarding ontvangen, moet ik nu bij de rechtbank verschijnen?

Na ontvangst van de dagvaarding zijn er verschillende mogelijkheden.
Na ontvangst van de dagvaarding bestaat er nog eenmaal de mogelijkheid om het gevorderde bedrag te betalen. Bij betaling van dit bedrag uiterlijk 2 werkdagen voor de aangekondigde zittingsdatum, zal de dagvaarding niet bij de rechtbank worden aangebracht.

Indien u wenst te reageren op de dagvaarding kan dit op verschillende manieren:

U kunt schriftelijk reageren op de dagvaarding, dit kan al zodra u de dagvaarding heeft ontvangen. Uw schriftelijke reactie kunt u opsturen naar het adres van de rechtbank zoals vermeld in de dagvaarding.

Indien u niet schriftelijk wenst te reageren kunt u ook mondeling reageren op de dagvaarding. U dient dan op de datum en locatie te verschijnen zoals aangegeven op de dagvaarding, waarna u uw verhaal kunt vertellen aan de rechter.

Als u  niet reageert op de dagvaarding zal de rechter een vonnis wijzen. Het verdient daarom de voorkeur om op de dagvaarding te reageren of om voor de eerste zittingsdag uw verweer aan WebCasso voor te leggen.

Bij de kantonrechter heeft u geen advocaat nodig, indien echter iemand namens u optreedt, dient u hiervoor wel een schriftelijke machtiging af te geven.

afbeelding bij de vraag Ik heb een dagvaarding ontvangen, moet ik nu bij de rechtbank verschijnen?

Contact

Neem voor meer informatie
contact met ons op.

0180-691630

Vandaag bereikbaar tot 17:00