sluiten Om https://www.webcasso.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Veelgestelde vragen

Er ligt beslag op mijn bankrekening, wat nu?

Als er door de gerechtsdeurwaarder beslag is gelegd op uw bankrekening dan komt u hier vaak pas achter wanneer u wilt pinnen of via internet-bankieren een betaling wilt doen.  Uw bankrekening is dan geblokkeerd.

Dit komt omdat de bank uw bankrekening meteen na het leggen van het beslag blokkeert. De deurwaarder zal binnen enkele dagen nadat het beslag is gelegd een exploot van het beslag op uw woonadres betekenen. Op deze wijze wordt u geinformeerd over het beslag. Het verschilt per bank hoe met een dergelijk beslag wordt omgegaan. Neem hiervoor contact op met de bank.

De bank zal u inlichten over hoe lang het zal duren voordat uw bankrekening weer wordt vrijgegeven en wanneer u weer over het niet onder het beslag vallende deel van uw tegoed kunt beschikken. Bij een beslag op uw bankrekening is er in principe geen sprake van een beslagvrije voet, waardoor alle tegoeden op het moment van beslaglegging worden geblokkeerd. Het onder het beslag vallende bedrag zal op enig moment door de bank aan de gerechtsdeurwaarder worden overgemaakt. U kunt hierop geen invloed uitoefenen.

 

afbeelding bij de vraag Er ligt beslag op mijn bankrekening, wat nu?

Contact

Neem voor meer informatie
contact met ons op.

0180-691630

Morgen bereikbaar vanaf 08:30